Az Effie globálisan összesített aktuális (2015 tavasza) toplistáján ismét jól szerepelt a Human Dialog. A független, azaz nem egy nemzetközi hálózat tagjaként működő ügynökségek kategóriájában a világ 40. leghatékonyabb ügynöksége lettünk. Az Effie-n elért teljesítményünk alapján Európában a 21. helyet vívtuk ki a hatékonysági ranglistán, a magyar függetlenek között pedig a 4. helyezést értük el.

Jól szerepeltek a magyar ügynökségek, a legjobb 10 független közé jutottak olyan, a hazai piacon meghatározó nagy szereplők mint az ACG és a Mito. A Human Dialog számára komoly elismerés, hogy a nonprofit kommunikációra szakosodott kis ügynökségként újra ott lehet a legjobbak között az Effie Global Ranking listán.

Az 1968-ban alapított Effie-t más reklámszakmai díjaktól az különbözteti meg, hogy elsősorban a kampányok eredményességét díjazza, nem pusztán a kreativitásukat. A rangos versenyt a világ 40 országában rendezik meg évről-évre, a reklámszakma Oscar-díjának is nevezett elismerésekért több ezer ügynökség verseng globálisan.

A 2015-ös lista a 13. budapesti Effie gálán, 2014. októberében odaítélt Effie díjakat tükrözi. Az értékeléskor nem csak a platina, arany, ezüst vagy bronz Effie-k száma játszik szerepet, pontot érnek a döntőbe jutott nevezések is.