2017. szeptember 21. Fb Sharing

Egy boldog és fáradt, izmos, fiatal férfit láthatunk a képen. Sokat futott, nemcsak ma, de az elmúlt két évben is. 1000 kilométer van mögötte. És mínusz húsz kiló. Plakátunkkal azt az erőt és örömet szeretnénk megmutatni, amit Márk sugároz. Szeretnénk tisztán a nézők elé tárni, milyen boldogságot ad a mozgás, amit fogyatékossággal élő sportolók élhetnek át a SUHANJ! Alapítványnál.

Az 1000 kilométer című plakáton Loboda Márk, a SUHANJ! Alapítvány sportolója látható. Megvalósítás: Human Dialog, fotó: Talabér Géza

Plakátunkat úgy komponáltuk meg, hogy elsőre egy átlagos, fiatal sportoló képének tűnjön. A feliratot elolvasva nyerhetnek értelmet a részletek: a háttérben a falnak támasztott fehér bot, a napszemüveg, a nagy fülhallgató és a CD-k, a praktikus övtáska, mely szabadon hagyja Márk két kezét, az okostelefon, amely egy vak ember számára rendkívül nagy segítség, a telefon mellett megbúvó futószár, mely segítségével egy látó önkéntes tudja kísérni Márkot a futópályán. És természetesen a SUHANJ! Alapítvány hivatalos meze és a rongyosra edzett futócipő.

A plakátban elmélyedve döbbenhet rá a néző, hogy Márk születése óta vak, azaz vakon futott 1000 kilométert az elmúlt két évben. Ez lehetséges, hogyan lehetséges? – kérdezheti magától.

Márk és kísérője a Lánchídon futnak át egy futóversenyen. Olyan önkéntes tud neki segíteni, aki elvégezte a SUHANJ! képzését, és hasonló tempóban fut, mint Márk. Fotó: Zákány Gergely

Mi magunk is csodálattal hallgattuk közös történetüket: Márk a SUHANJ! Alapítványnál kezdett el futni, a közös futóedzéseken és versenyeken mindig egy önkéntes kísérte őt. Emellett Márk a SUHANJ! Fitness intergrált edzőterembe jár, ahol szintén akadálymentesen, igényeinek megfelelően sportolhat.

Úgy gondoljuk, hogy Márk és a SUHANJ! közös munkája igazi példa lehet mindenki számára.

A SUHANJ! Alapítványról még több érdekesség a www.facebook.hu/suhanjalapitvany oldalon, valamint további információ található Magyarország első integrált, teljesen akadálymentes edzőterméről a www.suhanjfitness.hu oldalon.