2016. január 8. Fb Sharing

„Jó napot kívánok, ha módja van rá, kérjük, vásárlás közben gondoljon a nélkülöző családokra, és egy-két kiló cukorral vagy egy üveg olajjal segítse őket!” – léptünk oda a karácsony előtti napokban bevásárolni induló járókelőkhöz az Eurocenterben található Interspar bejárata előtt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű élelmiszergyűjtő akciójában vettünk részt.

Non-profit szervezetek az ügyfeleink. Tudjuk, hogy legtöbbjük rengeteget köszönhet önkéteseiknek. Így fontosnak tartjuk a Human Dialognál, hogy évente legalább egy munkanapot arra szánjunk, hogy egy nemes cél érdekében segítsünk.

Érdekes volt megtapasztalni, hogy habár voltak, akik érdektelenül, esetleg felháborodva fordultak el a kérés hallatán, nagyon sokan nyitottan vették el a szórólapot, és örültek a lehetőségnek: adhatnak. Utána a kijárat melletti gyűjtőponton pedig rengetegen hoztak lisztet, cukrot, ropogtatnivalót, olajat, és más tartós élelmiszert a rászorulóknak. Volt, aki egy roskadásig megrakott bevásárlókocsit tolt oda hozzánk és hagyta ott mosolyogva. Csak ennyit mondott szerényen: „ezt mind nektek hoztam”.

A gyűjtésben országszerte a SPAR csoport 162 üzletében december 16-a és 21-e között több mint kétezer önkéntes és több tízezer adakozó vett részt.

A 257 tonna adományból összeállított 32 ezer ajándékcsomagot még karácsony előtt eljuttatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nélkülöző családoknak.