2017. május 19. Fb Sharing

Noha évről évre növekszik azok száma, akik élnek az egyszázalékos felajánlásokkal, még mindig sokan vannak, akik a lehetőségről sem tudnak, illetve a bizalmatlanságuk miatt nem rendelkeznek az egyszázalékról. Egyébként a magyarok nem tökölnek: ha egyszer letették a voksukat egy civil szervezet mellett, nagy részük kitart választott alapítványa mellett.

Olvassa el a teljes cikket a Figyelő weboldalán!

Az idén elindított új e-szja rendszerrel kényelmesen el lehet készíteni a bevallástervezetet, ugyanakkor fennáll a veszélye annak, hogy az adózók figyelmét elkerüli egy fontos ügy: méghozzá a civileknek szánt egyszázalék kérdésköre. Pedig nem kis összegről és bevallásvolumenől van szó, hiszen az adóhatóság közel négymillió magánszemély részére készíti el az szja-bevallás tervezetét, e bevallások pedig nagyjából tizenkét milliárd forintnyi civil pénzt érnek meg. Innentől kezdve nem mindegy, hogy az adózók mennyire vannak tudatában annak, hogy önként - jó célok érdekében - szabadon rendelkezhetnek e hatalmas vagyon felett.

...

A NAV Észak-budapesti és Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, illetve a Magyar Fundraising Akadémia (MFA) közös fóruma néhány hete a tudatosságról, illetve a mozgósításról szólt. Összességében nincsen nagy baj, hiszen - amióta két évtizede adott a lehetőség az egyszázalék felajánlására - kis mértékben ugyan, de évről évre növekszik a rendelkező adófizetők száma.

...

Olvassa el a teljes cikket a Figyelő weboldalán!