2018. június 19. Fb Sharing

Idén első alkalommal neveztünk be a Kihívás Napja versenybe, ami valójában egészen május 30-ig egy hónapon át tartotta mozgásban a kollégákat. Az önkéntes programra kivétel nélkül minden munkatársunk bejelentkezett, így 2 céges csapatot is alakíthattunk.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Fitness Akadémia 20., a Human Fitness pedig 37. helyezést ért el a sportos munkahelyi csapatok versenyében! Ez összesen 415 órányi dokumentált pulzusnövelő mozgást jelent, ami elméletileg több mint 17 teljes nappal érne fel (alvás nélkül kalkulálva persze :p).

*****

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.

A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

*****