2018. március 26. Fb Sharing

Az e-szja rendszer tavalyi debütálása után idén csak kisebb változások történnek az adóbevallások elkészítésének menetében. Mennyit ér a civil 1%? Mi történik az adófizetők pénzével? Hogyan kampányolhatnak sikeresen a civilek?  

A civil 1% felajánlás kérdéskörét járta körül az MR1 Kossuth rádió Napközben műsora március 21-én délelőtt. Az összeálltásban megszólal Dr. Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője, az adóhatóság oldaláról elemezve a korábbi évek tapaszatlatait, míg Miha Tamás civil kommunikációs szakértő a civil szféra szemszögéből értékeli a helyzetet, kitérve a sikeres kampányolás módszereire.

A műsorban megszólal a működését szinte csak 1%-ból finanszírozó nagykanizsai Élettér Állatmenhely képviselője, ellentpontként, nagy civilszervezeti nézőpontból a Magyar Élelmiszerbank Egyesület képvieletében Sczígel Andrea külső kapcsolatok igazgató osztja meg tapasztalatait az szja 1%-ról.

Halgassa meg a teljes riportot az MR1 Kossuth rádió műsorarchívumában a www.mediaklikk.hu oldalon! Az szja 1% beszélgetés 9:36-tól hallható.